YKSITYISYYSKÄYTÄNTÖ Swiftcourt AB

1. YLEISTÄ TIETOA

1.1 Swiftcourt AB, yritysnumerolla 559084-1721 ja rekisteröidyllä osoitteella Jöns Filsgatan 2, 211 33 Malmö (“Swiftcourt” “me” tai “meitä”). Tässä asiakirjassa kuvataan, kuinka Swiftcourt kerää, säilyttää, käsittelee ja käyttää henkilökohtaisia tietoja (“Yksityisyyskäytäntö”). Tämä Yksityisyyskäytäntö koskee tilin rekisteröimistä ja sopimuksemme käyttöä asiakkaana (“Palvelu”). Swiftcourt käsittelee henkilötietojasi, kun käytät Palvelua, jolloin päätämme, kuinka ja mihin tarkoitukseen henkilökohtaisia tietojasi käsitellään.

1.2 Kaikki tämän Yksityisyyskäytännön määritelmät on tulkittava voimassa olevan tietosuojalakien mukaisesti, jolla viitataan Tietosuoja-asetukseen (SFS 2018:218) sekä General Data Protection Regulation -säännökseen (Regulation no. 2016/679) ja direktiiviin Directive on Privacy and Electronic Communications (Directive 2002/58/EC), sekä kansallisiin lakien sovelluksiin ja asiaan liittyvään kansalliseen lainsäädäntöön.

2. KÄSITELTÄVÄT TIEDOT

2.1 Käsittelemme seuraavia henkilötietojasi:

  • nimi;
  • sähköpostiosoite;
  • telefonnummer;
  • IP-osoite;
  • osoite;
  • sopimuksesi ja henkilötietosi tässä sopimuksessa;
  • pankkitilitiedot
  • rekisterinumero (esim. auton, moottoripyörän, veneen jne.); ja
  • henkilötunnuksesi.

2.2 Meidän ei ole mahdollista tarjota Palvelua, jos et jaa (a)-(d):ssä mainittuja henkilötietojasi. Henkilötiedot toimitetaan joko suoraan sinulta tai kerätään kauppapaikalta, jossa ilmoitus on esillä.

3. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS SEKÄ SEN LAILLINEN PERUSTA

3.1 Käsittelemme yllä mainittuja henkilötietoja seuraavassa tarkoituksessa:

  • hallinnoidaksemme tiliäsi ja tarjotaksemme palvelun, meidän on käsiteltävä nimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi, käsittely on tarpeellista sopimuksen täyttämiseksi kanssasi;
  • tarjotaksemme Palvelun, meidän on käsiteltävä IP-osoitettasi ja sopimustasi, mukaan lukien sopimuksen sisältöä, käsittely on tarpeellista sopimuksen täyttämiseksi kanssasi;
  • käsittelemme henkilötietojasi, jotka olet tarjonnut ilmoituksessasi kauppapaikalla. Käsittelemme henkilötietoasi ainoastaan, kun olet vaatinut meitä esitäyttämään sopimuksen niillä tiedoilla. Tämän laillinen tarkoitus on tarjota sinulle palvelu, jonka myötä säästät aikaa ja energiaa, kun tieto täytetään automaattisesti;
  • käsittelemme osoitettasi, kun sitä tarvitaan sopimuksen täyttämiseksi sinun ja toisen käyttäjän välillä. Laillinen tarkoitus on mahdollistaa sinulle oikeudellisesti sitovan sopimuksen tekeminen toisen käyttäjän kanssa;
  • käsittelemme rekisterinumeroasi (esim. auton, moottoripyörän, veneen jne.), kun sitä tarvitaan sopimuksen täyttämiseksi sinun ja toisen käyttäjän välillä. Laillinen tarkoitus on mahdollistaa sinulle oikeudellisesti sitovan sopimuksen tekeminen toisen käyttäjän kanssa;
  • käsittelemme pankkitilitietojasi, kun sitä tarvitaan sopimuksen täyttämiseksi sinun ja toisen käyttäjän välillä. Laillinen tarkoitus on mahdollistaa sinulle oikeudellisesti sitovan sopimuksen tekeminen toisen käyttäjän kanssa;
  • tarjotaksemme suomalaisen henkilötunnuksen omaaville käyttäjille palvelun ”Mobilt BankID”, käsittelemme suomalaista henkilötunnustasi. Laillisena tarkoituksena on tarjota käyttäjälle turvallinen Palvelu ja mahdollistaa henkilöllisyytesi tunnistaminen ja elektroninen allekirjoitus;
  • hyväksymällä lisäpalvelun käyttämisen joko sopimusvaiheessa, allekirjoitusvaiheessa tai sopimuksen esittelyssä hyväksyt, että siirrämme nimi-, puhelinnumero-, sähköpostiosoite- ja pankkitilitietosi palveluntarjoajalle;
  • hyväksymällä lisäpalvelun käyttämisen joko sopimusvaiheessa, allekirjoitusvaiheessa tai sopimuksen esittelyssä hyväksyt, että siirrämme tiedon rekisterinumerostasi (esim. auton, moottoripyörän, veneen, jne.) palveluntarjoajalle; ja
  • täyttääksemme Qualified Electronics Signatures Act (SFS 2000:832) -lain mukaiset vaatimukset, käsittelemme nimeäsi, puhelinnumeroasi ja sopimuksen sisältöä.

3.2 Sinun on myös mahdollista perua aiemmin antamasi suostumus. Suostumuksen peruminen ei vaikuta aiemmin annetun suostumuksen lailliseen käsittelyyn, ja voimme jatkaa henkilötietojesi käsittelyä muista oikeudellisista syistä.

3.3 Jos vastustat henkilötietojesi sellaista käsittelyä, joka perustuu yleiseen intressiin tai hallinnoijan lailliseen intressiin, päätämme henkilötietojesi käsittelyn näissä tarkoituksissa, jos käsittelyllemme ei ole riittävästi tukea.

4. HENKILÖTIETOJEN JAKAMINEN

Jaamme ja siirrämme henkilötietojasi kumppaneillemme, palveluntarjoajille ja muille asiaankuuluville kolmansille osapuolille, esim. kauppapaikoille, valvontaviranomaisille, vakuutusyhtiöille, pankeille, jäsenjärjestöille, autokaupoille, turvallisuusyrityksille, palveluiden ylläpitäjille jne., viimeksi mainituille ainoastaan EU/ETA:n sisällä.

4.2 Kun vierailet kotisivuillamme, sinut voidaan ohjata toisille verkkosivustoille, joilla henkilötietojesi käsittely ei ole meidän hallinnassamme. Muilla verkkosivustoilla vallitsee kyseisen verkkosivuston yksityisyyskäytäntö henkilötietojesi käsittelyä koskien.

5. LAILLISIIN VAATIMUKSIIN VASTAAMINEN JA VAHINGON ESTÄMINEN

5.1 Voimme käyttää, säilyttää ja jakaa henkilötietojasi vastauksena oikeudelliseen vaatimukseen (kuten kotietsintälupa, oikeuden päätös tai vastaava), tai kun se muutoin on tarpeellista petosten tai muun laittoman toiminnan etsimiseen, estämiseen ja kohdistamiseen suojellaksemme itseämme, sinua tai muita käyttäjiä. Tämä koskee myös käynnissä olevaa tutkintaa.

6. EVÄSTEET, PIKSELIT JA MUU JÄRJESTELMÄTEKNOLOGIA

6.1 Keräämme tietoa käyttämällä evästeitä, pikseleitä ja paikallista säilyttämistä (selaimellasi tai laitteellasi) ja muuta tekniikkaa. Saadaksesi tietoa siitä, kuinka käsittelemme tätä teknologiaa, lue ystävällisesti evästekäytännöstämme (luettavissa täällä https://swiftcourt.com/en/cookie-policy).

7. SÄILYTTÄMINEN

7.1 Säilytämme nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, sopimuksesi ja muuta sopimuksissasi tarjoamaasi tietoa niin kauan kuin sinulla on tili. Jos haluat poistaa tilisi, poistamme henkilötietosi, jotka olemme edellä maininneet.

7.2 Säilytämme sopimuksiasi puolestasi osana Palvelua niin kauan kuin sinulla on tili meillä. Ennen tilisi poistamista kysymme aina, haluatko myös sopimuksesi poistettavan. Kysymme tätä siksi, että säilytämme alkuperäistä asiakirjaa ja Kauppalain (SFS 1990:931) mukaan sopimuksen osapuolilla on valitusoikeus kahden (2) vuoden ajan.

7.2 Säilytämme ja käsittelemme IP-osoitettasi niin kauan kuin sopimustasi säilytetään meillä ja kunnes haluat poistaa IP-osoitteeseesi liittyvän sopimuksen.

8. OIKEUTESI

8.1 Sinun on myös mahdollista perua aiemmin antamasi suostumus. Suostumuksen peruminen ei vaikuta aiemmin annetun suostumuksen lailliseen käsittelyyn, ja voimme jatkaa henkilötietojesi käsittelyä muista oikeudellisista syistä.

8.2 Sinulla on oikeus vaatia nähtäväksesi henkilötietojesi käsittelyä koskevat tiedot, tai vaatia henkilötietojesi korjaamista, täydentämistä, poistamista tai rajoittamista. Voit myös tehdä vastalauseen koskien henkilötietojesi käsittelyä.

8.3 Jos käsittely perustuu laillisiin tarkoituksiin, suostumukseen tai sopimuksen täyttämiseen, sinulla on oikeus tietojen siirtämiseen. Sinulla on täten mahdollisuus saada meille tarjoamasi henkilötiedot koneella luettavassa, jäsennetyssä muodossa, ja oikeus siirtää henkilötiedot muille hallinnoijille.

9. YHTEYSTIEDOT

9.1 Käyttääksesi oikeuksiasi tai mikäli sinulla on henkilötietojesi käsittelyä koskevia kysymyksiä, ota ystävällisesti yhteyttä Data Protection officeriin (DPO) Johan Hedén Hultgreniin seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: dpo@swiftcourt.se, Jöns Filsgatan 2, 211 33 Malmö. Ilmoita ystävällisesti sähköpostissasi tai kirjeessäsi koko nimesi, Palvelussa käyttämäsi sähköpostiosoitteesi sekä muut tiedot, joita Swiftcourt tarvitsee käsitelläkseen pyyntöäsi.

9.2 Jos haluat valittaa henkilötietojesi käsittelystä, voit jättää valituksen valvontaviranomaiselle. Löydät paikallisen valvontaviranomaisen täältä: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

10. YKSITYISYYSKÄYTÄNTÖMME MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN

10.1 Jos teemme muutoksia Yksityisyyskäytäntöömme, ilmoitamme siitä kirjautuessasi Palveluun. Jos tehtyihin muutoksiin vaaditaan suostumustasi, varmistamme, että saat olosuhteisiin nähden tarpeelliset tarvittavat tiedot, sekä pyydämme suostumustasi vallitsevan lainsäädännön mukaisesti.