Personvernerkæring

1. Generelt

1.1 Swiftcourt AB , registreringsnummer 5559084-1721, med registrert adresse på Jöns Filsgatan 2, 211 33 Malmö (“Swiftcourt”, “vi” eller “oss”). Dette dokumentet er en erklæring om Swiftcourts behandling av personopplysninger (“Personvernerklæring”). Denne personvernerklæringen gjelder når du registrerer en konto og som kunde bruker våre kontrakter gjennom vår tjeneste (“Tjenesten”). Swiftcourt er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger når du bruker Tjenesten, da det er vi som bestemmer hvordan og til hvilke formål dine personopplysninger behandles.

1.2 Alle definisjoner i denne personvernerklæringen skal tolkes i samsvar med gjeldende personvernregelverk, se Lov om behandling av personopplysninger (personopplysningsloven), personvernforordningen (forordning 2016/679 – “GDPR”), Direktivet om personvern og elektronisk kommunikasjon (direktiv 2002/58/EF), samt nasjonale implementeringer og tilhørende nasjonal lovgivning.

2. Personopplysninger vi behandler

2.1 Vi behandler følgende personopplysninger om deg:

  • navn;
  • e-postadresse;
  • telefonnummer;
  • IP-adresse;
  • adresse;
  • dine kontrakter og eventuelle personopplysninger angitt i kontraktene;
  • bankkontoinformasjon;
  • registreringsnummer (f. eks. av bil, motorsykkel, båt, etc.); og
  • fødselsnummer eller d-nummer.

2.2 Vi kan ikke gi deg tilgang til Tjenesten uten at du oppgir personopplysningene i punkt (a) – (d) ovenfor. Personopplysningene blir enten gitt til oss direkte fra deg, eller hentet fra markedsplassen hvor du plasserte annonsen din.

3. Formålet med og grunnlaget for behandlingen

3.1 Vi behandler personopplysningene som er angitt ovenfor innenfor følgende formål:

  • For å administrere kontoen din og levere Tjenesten trenger vi å behandle navn, e-postadresse og telefonnummer. Behandlingen er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg;
  • For å levere Tjenesten trenger vi å behandle IP-adressen din og kontraktene dine, inkludert innholdet i kontraktene. Behandlingen er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg;
  • Vi behandler personopplysninger som du har oppgitt i annonsen din på markedsplassens nettside. Vi behandler bare de personopplysningene som du har bedt om at vi forhåndsutfyller i kontrakten. Vi vurderer vår berettigede interesse til å tilby en effektiv og tidsbesparende tjeneste ved at enkelte personopplysninger er forhåndsutfylt, til å veie tyngre enn hensynet til personvernet;
  • Vi vil dele dine signerte kontrakter og ditt registreringsnummer (f.eks. fra bil, motorsykkel, båt, etc.) med markedsplassen når kontrakt er signert. Dette er for at du skal få tilgang til og ha oversikt over dine kontrakter, og dine kjøp og salg. Behandlingsgrunnlaget for denne behandlingen er vår berettigede interesse i å gi deg denne tjenesten. Vi vurderer vår berettigede interesse i å gi deg tilgang til, og oversikt og kontroll over dine kontrakter, kjøp og salg til å veie tyngre enn hensynet til personvernet.
  • Vi vil behandle adressen din når det er nødvendig for å oppfylle en avtale mellom deg og en annen bruker. Vi vurderer vår berettigede interesse til å gjøre det mulig for brukere å inngå avtaler med andre brukere til å veie til å veie tyngre enn hensynet til personvernet;
  • Vi vil behandle registreringsnummeret ditt (f. eks. fra bil, motorsykkel, båt, etc.) når det er nødvendig for å oppfylle en avtale mellom deg og en annen bruker. Vi vurderer vår berettigede interesse til å gjøre det mulig for deg å inngå avtaler med andre brukere til å veie tyngre enn hensynet til personvernet;
  • Vi vil behandle bankkontoen din når det er nødvendig for å oppfylle en avtale mellom deg og en annen bruker. Vi vurderer vår berettigede interesse til å gjøre det mulig for deg å inngå avtaler med andre brukere til å veie tyngre enn hensynet til personvernet;
  • For å tilby våre brukere som har norsk fødselsnummer tjenesten BankID på mobil, vil vi behandle brukerens fødselsnummer. Vi vurderer vår berettigede interesse til å tilby våre brukere en sikker tjeneste for å bekrefte identiteten sin, til å veie tyngre enn hensynet til personvernet;
  • Når du godtar å bruke en tredjepartstjenesteleverandør i enten kontraktsfasen, signeringsfasen eller kontraktsoversiktsfasen, samtykker du til at navn, telefonnummer, e-postadresse, adresse og bankkontoinformasjon blir overført til denne tredjepartstjenesteleverandøren. Informasjon om motparten i kontrakten kan også bli overført;
  • Når du godtar å bruke en tredjepartstjenesteleverandør i enten kontraktsfasen, signeringsfasen eller kontraktsoversiktsfasen, samtykker du til at tredjepartstjenesteleverandøren behandler registreringsnummeret ditt (f. eks. fra bil, motorsykkel, båt, etc.); og
  • For å oppfylle kravene i gjeldende lovgiving om elektronisk signatur (se EU-forordning 910/2014 kapittel 4) behandler vi opplysninger om ditt navn, telefonnummer samt innholdet i kontraktene dine.

3.2 Du har rett til å trekke tilbake ditt avgitte samtykke i forbindelse med bruk av tredjepartstjenesteleverandør. Tilbaketrekking av samtykket påvirker ikke lovligheten av behandlingen som var basert på ditt samtykke før du trakk dette tilbake, og vi kan fortsette å behandle personopplysningene dine på andre lovlige behandlingsgrunnlag og til andre formål.

3.3 Dersom du motsetter deg behandlingen av personopplysningene dine som behandles på grunnlag av offentlig interesse eller den behandlingsansvarliges berettigede interesse, vil vi straks stanse behandlingen av disse personopplysningene, dersom vi ikke har hatt mulighet til å gi deg tilstrekkelig brukerstøtte vedrørende vår behandling av personopplysninger.

4. Videreformidling av personopplysninger

4.1 Vi vil videreformidle og overføre dine personopplysninger til våre partnere, tjenesteleverandører, relaterte tredjeparter, f.eks. markedsplasser, tilsynsmyndigheter, forsikringsselskaper, banker, medlemsorganisasjoner, bilforhandlere, sikkerhetsselskaper, tjenesteleverandører som betjener nettsiden etc. Denne videreformidlingen og overføringen av personopplysninger gjøres kun innenfor EU/EØS, og innenfor formålene i punkt 3.1.

4.2 Når du besøker nettsiden vår kan du bli ledet til andre nettsider hvor personopplysningene dine blir samlet inn utenfor vår kontroll. Det er personvernerklæringen til disse andre nettsidene som da vil regulere innsamlingen av personopplysningene dine.

4.3 Hvis du bruker leiekontrakt for bolig fra FINN.no kan du velge å bestille forvaltning av leieforholdet via Husleie.no for enklere, tryggere og mer lønnsom boligutleie. Hvis utleier velger å benytte seg av denne tjenesten sender vi personlig informasjon om begge parter i kontrakten (utleier og leietaker) til Husleie.no. Informasjon som sendes over inkluderer navn, epost-adresse, telefonnummer, fødselsdato, og adresse for utleieboligen fordi Husleie.no skal ha mulighet å administrere leieforholdet. Du finner også mer informasjon om hvordan Husleie.no håndterer din personlige informasjon på sin side her: Husleie.no's generelle vilkår og personvern (GENERELLE VILKÅR: Generelle vilkår og PERSONVERN: Personvern.

5. Våre svar på rettslige anmodninger og forhindring av skade

Vi kan innhente, lagre og dele dine personopplysninger som svar på en rettslig anmodning (som f. eks. en ransakelsesordre, en rettsordre, et søksmål eller lignende), eller når det er nødvendig for å oppdage, forhindre eller adressere svindel og annen ulovlig aktivitet, for å beskytte oss selv, deg og andre brukere, og som en del av etterforskning.

6. Informasjonskapsler, piksler og annen systemteknologi

6.1 Vi samler inn informasjon ved bruk av teknologi som informasjonskapsler (cookies), piksler og lokal lagring (på nettleseren eller enheten din). For informasjon om hvordan vi bruker denne typen teknologier, se vår cookie-erklæring (Cookie policy).

7. Lagring

7.1 Vi lagrer navn, e-postadresse, telefonnummer, kontrakter og annen informasjon som du har oppgitt til oss i kontraktene dine så lenge du har en konto hos oss. Dersom du ønsker at vi skal slette kontoen din, vil vi slette de ovennevnte personopplysningene dine.

7.2 Som en tjeneste til deg vil vi lagre kontraktene dine så lenge du har en konto. Før en konto slettes, vil vi alltid spørre om du også ønsker å slette kontraktene dine. Dette gjør vi fordi vi lagrer det opprinnelige dokumentet, og som følge av kontraktspartenes rett til to (2) års klagefrist i henhold til Lov om kjøp (Kjøpsloven) § 32 og Lov om forbrukerkjøp (Forbrukerkjøpsloven) § 27.

7.3 Vi lagrer og behandler IP-adressen din så lenge du har en kontrakt lagret hos oss, eller frem til du ønsker at vi skal slette kontrakten knyttet til din IP-adresse.

8. Dine rettigheter

8.1 Du har rett til å trekke tilbake ditt forhåndsgitte samtykke. Tilbaketrekking av samtykket påvirker ikke lovligheten av behandlingen av personopplysninger basert på samtykket før tilbaketrekningen. Vi kan fortsette å behandle dine personopplysninger basert på andre lovlige behandlingsgrunnlag.

8.2 Du har rett til å be om innsyn og ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Du kan også be om at vi retter, sletter eller begrenser behandlingen av dine personopplysninger. Du kan også rette en innsigelse mot behandlingen av dine personopplysninger.

8.3 Dersom behandlingen av personopplysninger er basert på behandlingsgrunnlagene samtykke eller oppfyllelse av kontrakt, har du rett til dataportabilitet. Dataportabilitet innebærer at du har rett til å motta personopplysningene du har gitt til oss i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format, og at du har rett til å overføre denne dataen til andre behandlingsansvarlige.

9. Kontaktinformasjon

9.1 For å utøve dine rettigheter, eller hvis du har spørsmål vedrørende vår behandling av dine personopplysninger, kan du kontakte vårt personvernombud (DPO) Johan Hedén Hultgren på e-post eller adresse: dpo@swiftcourt.se, Jöns Filsgatan 2, 211 33 Malmö. Oppgi fullt navn og den e-postadressen som du brukte for å registrere konto hos Swiftcourt, og inkludér annen informasjon som er nødvendig for at Swiftcourt skal kunne behandle forespørselen.

9.2 Dersom du har noen klager på vår behandling av dine personopplysninger, kan du sende inn en klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan du klager her: https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/hvordan-kan-jeg-klage-til-datatilsynet/.

10. Varsel om endringer i personvernerklæringen

10.1 Dersom vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, vil vi varsle deg når du logger på Tjenesten. Dersom endringene medfører at vi påny trenger ditt samtykke, vil vi gi deg et ytterligere, tydelig varsel og be om ditt nye samtykke i tråd med gjeldende regelverk.